​Kasper Møller Basse

​Projektleder

Medarbejderinterview

Hvor længe har du arbejdet i Viggo Madsen?

Det har jeg i snart 5 år efterhånden.


Hvorfor har du valgt at arbejde for Viggo Madsen?

Der var nedskæringer hos min tidligere arbejdsplads, og så rakte en bekendt fra Viggo Madsen, ud og inviterede mig forbi til en samtale. Det var en meget behagelig oplevelse, hvor alle var helt nede på jorden. Så jeg slog til!

​Hvilke opgavetyper sidder du med?

Det kan være alt fra projektledelse til beregning af en lille bjælke eller stabilitet af et helt hus. Så vi taler alt, fra at bestemme laster på en bygning til at definere det stabiliserende system og lave tegningsmateriale, detaljetegning eller plantegning. Derudover er der selvfølgelig også den generelle koordinering på byggeprojekter.

Kasper Møller Basse

Titel: Konstruktionsingeniør og projektleder

Ansat siden: 2019
​Født i 1993

Hvad er du gladest for ved dit arbejde?

Jeg synes, det er fedt at være projektleder. Jeg kan gode lide rollen som mentor og vejleder. For eksempel er jeg netop nu ved at oplære en praktikant. Jeg er også enormt glad for den tiltro, man får her i firmaet. Ingen kigger én over skulderen, og så har man friheden på møder til at tage ordet, hvis man vil have det.  Det sætter jeg stor pris på, for det betyder, at jeg kan komme aktivt ind i projekterne og i dialogen med arkitekter og mine kolleger i de andre ingeniørfag.

Hvordan kan det være, du har valgt at blive projektleder?

Jeg har altid tænkt, at det var den vej, det skulle gå for mig. Det passer godt til min personlighed. Samtidig anså jeg det at blive konstruktionsingeniør som en vej ind i det at blive projektleder, fordi det er godt at have konkret erfaring som fagingeniør, før man bliver projektleder.

Hvor varierede er dine opgaver?

De er meget varierede. Det er alt fra kvalitetssikring på et fundamentsprojekt til at skrive aftalesedler og kommentere på en tidsplan eller kigge på stålbjælker og detaljetegninger.

Hvordan oplever du sparringen fra dine kolleger?

Den er god! Vi har et miljø, hvor det er rimelig uformelt. Og hvis man sidder med et problem, så oplever jeg ikke, at det nogensinde er til gene, at man spørger sine kolleger. Man skal bare have mod på at rejse sig fra sin kontorstol og spørge dem, som man ved har siddet med noget lignende før - så er der altid tid til en god snak om tingene.

I hvor høj grad kan du selv tilrettelægge din dag, og måden du løser dine opgaver på?

Det styrer jeg fuldstændig selv. På en skala fra 1-10, hvor 10 betyder, at jeg selv bestemmer, så er det en 10,5. Jeg har aldrig oplevet, at nogen kom og sagde ”i dag skal du lave det her”.​

Selvfølgelig skal man prioritere, så man overholder deadlines, men det falder mig jo også naturligt at gøre, og det tænker jeg at alle helt naturligt selv har fokus på.

Hvor synes du, at Viggo Madsen er særligt stærke som virksomhed eller som arbejdsplads?

Vi er helt klart et særligt sted i forhold til, at ja, man har mange kolleger, men hvis man har lyst, vil man også kunne få mange venner og nære bekendte. Det tror jeg vi er ret stærke på i forhold til mange andre arbejdspladser. Vi spiller for eksempel golf sammen eller ses til padel i fritiden. Det gælder meget bredt, at mange af os mødes privat. Der er en venskabelig stemning på kontoret og ved vores forskellige sociale arrangementer. Og hvis du har lyst til noget rent fagligt, så får du lov til det. Du får muligheden for at prøve kræfter med ting, og der er 100% tillid til dig.

Hvordan er kulturen hos Viggo Madsen?

Vi har en flad struktur. Det er nemt at få fat på ledelsen i hverdagen, hvis der er noget, man gerne vil vende. Jeg oplever, at vi altid kan finde en løsning i fællesskab, hvis der er noget, som udfordrer én. Der er også et stort fokus på, at vi skal have det godt samtidig med at vi arbejder. Vi skal helst ikke fylde skrivebordene alt for meget op, så den balance er der en bevidsthed om.

Hvad er det bedste ved at arbejde hos Viggo Madsen?

Det er helt klart friheden til at gøre de ting, man selv føler er rigtige. Man bliver ikke overvåget. Man kan få lov til at præstere, og man bliver belønnet for at præstere. Jeg er også meget glad for tilliden. Vi må for eksempel hjertens gerne arbejde hjemme.

Hvordan ville du beskrive arbejdspladsen for én, der ikke kender Viggo Madsen?

Vi har et storrumskontor, hvor der både er plads til fordybelse og til grin og snak og sjov og ballade. Vi er et godt mix af unge og erfarne kolleger. Jeg tænker, at man nok vil trives bedst hos Viggo Madsen, hvis man er lidt social og gider deltage i snakken her på kontoret i hverdagen.

Hvordan adskiller Viggo Madsen sig fra andre arbejdspladser?

Vi har en størrelse som virksomhed, der gør, at vi ikke behøver sidde fast i nogle snævre procedurer, men kan være pragmatiske i vores løsninger. Det er også en fordel for vores kunder.

Er der andet, du gerne vil sige til en eventuel ny kollega?

Hvis du har gåpåmod og lyst til at drive det til noget større, så er der her, du skal arbejde. Samtidig er der god mulighed for fleksibilitet fx. som børnefamilie. Der er virkelig god forståelse både fra ledelsen og fra kollegerne.

Vi kender hinanden og ved, hvad der rører sig hos hinanden – også privat. Det betyder, at vi giver hinanden fuld opbakning og har hinandens ryg, også i travle perioder. Vi er et hold, som alle sammen skal i mål sammen.

Og hvis man tør fortælle, hvad man gerne vil rent karrieremæssigt, så vil jeg mene at det næsten altid kan blive til virkelighed.

Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S

Ceresbyen 75, 4. 8000 Århus C

Se adresse på kort

CVR-nummer: 10683106​

​Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S har rødder der går tilbage til ingeniør Viggo Madsen, der i 40´erne projekterede konstruktioner til især boligforeninger og erhvervsbyggerier.