Konstruktioner

Vores mål er, at rådgive bygherre således den bedste løsning ud fra materialer, krav, behov, økonomi og brug af bygningen findes. Bygningens funktion og design, sammenholdt med brugernes behov, er afgørende for valget af byggematerialer. Vi udfører konstruktioner indenfor stål, træ, beton, murværk og fundering/pilotering af bygningsværker iht. gældende danske og internationale normer.

Vores konstruktionsingeniører udnytter deres specialistviden indenfor konstruktionsmetoder, konstruktionsmaterialer, fundering og sikkerhed, til at opnå robuste konstruktioner med den ønskede funktion og det rette design. Projektering af de enkelte opgaver foretages i tæt dialog med arkitekter, entreprenører og bygherrer, for at skabe den løsning, der tilgodeser flest mulige af byggeriets behov, lige fra detaljen til projektets totaløkonomi. Vi har en stor vidender sikrer, at vi kan opfylde de vidtspændende krav, der er til brandforhold, leveringstider, miljørigtig projektering, bæredygtighed, drift og vedligehold mv.

Vi rådgiver indenfor alt mellem helt små ombygninger til etagebyggerier. Vi har erfaring med boligbyggeri, skoler, kontorbygninger og meget mere. Vi har stor erfaring med renovering og har gennem mange år hjulpet Den Gamle By og Moesgaard Museum som hus-rådgivere.

Private bygherre til nybyg og ombygninger

Hvis du skal bygge om eller renovere dit hus, skal der typisk laves en masse beregninger på, om vægge er bærende, om der er usynlige hindringer for ombygningen eller lignende. Hvor der ved nybyggeri skal være stor indsigt i detaljerne, som kræver specialkompetencer. Vi kan hjælpe, både som sparringspartner og rådgiver. De typiske opgaver vil være:

  • ​Projektering
  • ​Statiske beregninger
  • ​Kontraktforhandlinger
  • ​Styrer byggeriet
  • ​Tilsyn

Certificeret statiker

De fleste projekter kræver statisk dokumentation, og vi kan udføre og certificere projekter til KK2 på tegnestuen. Projekter i KK3 og KK4 udarbejdes på tegnestuen, men certificeres af faste samarbejdspartnere.

Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S

Ceresbyen 75, 4. 8000 Århus C

Se adresse på kort

CVR-nummer: 10683106​

​Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S har rødder der går tilbage til ingeniør Viggo Madsen, der i 40´erne projekterede konstruktioner til især boligforeninger og erhvervsbyggerier.