Seneste nyheder​

Se nyheder fra Viggo Madsen herunder.​

Bjerggården i Middelfart

Totalentrepriseudbud vedrørende renovering, ombygning og tilbygning af afd. 114, Civica, er nu online på følgende link:
https://lnkd.in/dUh_b5B

Vi glæder os til at læse jeres ansøgninger når vi er retur fra sommerferie i uge 32.
Ansøgningsfrist er 2. august 2021 kl. 12.00

Byggemodning i Hårup

I Hårup, nord for Aarhus, har vi afsluttet sidste etape af byggemodningen, som samlet består af 108 parcelhusgrunde. Herunder en vandløbsregulering som har givet et flot grøfteforløb igennem byggemodningen, til glæde for de nye indbyggere.
Arbejdet er udført i godt samarbejde med Aarhus Kommune og VAM A/S.

#aarhusstifttidende har skrevet om udstykningen i denne artikel 👇
https://lnkd.in/d4zKVCT

Vi er ligeledes med i Malling-udstykningen, som også nævnes i artiklen. Den omhandler 325 boliger som stadig er under udførelse og som løbende bliver sat til salg.

VIGGO ER KOMMET PÅ MUSEUM

....det er måske en tilsnigelse men, ikke desto mindre :)
I filmen fra LOUISIANA channel fortæller Mikkel Frost fra CEBRA om skitseringsprocesser og arkitektens arbejde. #VIGGO er stolt af, at projektet med besøgscenteret i Rebild bakker – REBILDPORTEN - er med i filmen og fortællingen. Vi har – i al beskedenhed – fremhævet vores favorit billeder fra filmen herunder, men synes i skal se hele filmen. Det er spændende at høre om processen og tanker bag bygningerne, og gennem en respekt for hinandens arbejde og faglige viden kommer vi frem til de bedste projekter.
VIGGO har bidraget til projektet med projektering af konstruktioner, indeklima, energi og installationer.

https://lnkd.in/dWEPyms 

Søhesten

Stort tillykke til Boligforeningen Ringgården, som i disse dage byder de første beboere velkommen i deres nye afdeling 40, beliggende på Godsbanen i Aarhus. Afdelingen, der ligger langs den nye Thomas Koppels Gade, består af otte blokke eller rækkehuse, der bugter sig og forskyder sig i forhold til hinanden på den meget smalle grund. Det gør at byggeriet, set i et fugleperspektiv, ligner en Søhest. I går gik vi en tur med mobilkameraet og fik skudt et par billeder af byggeriet - stort tillykke til teamet Cubo Arkitekter A/S - Tri-Consult A/S - Byggefirmaet Knudsgaard A/S det er virkelig blevet flot 🥇

Sten D Jespersen har foretaget teknisk gennemgang, samt mangelgennemgang for bygherre.

2 nye arbejdsmiljøkoodinatorer

Det er vigtigt for #VIGGO løbende, at uddanne sine medarbejdere. Vi skal holde ajour med viden, krav og regler, og vi skal udvikle os som mennesker.#vmingeniørAndreas og Jonas har været på kursus ved arbejdsmiljøcenteret #humanhouseledelse, for at bliver udannet arbejdsmiljøkoordinatorer. De kan nu kan varetage rollen, som den lovpligtige koordinator i projekteringsfasen og udførelsesfasen, således man sikrer, at sikkerhed og sundhed bliver indarbejdet i projektet fra start, men også bliver varetaget i forbindelse med udførelsen på byggepladsen. Tillykke med diplomet til de to 💪

Balancen i Ry

Vi glæder os over at se de smukke frostkolde billeder fra Christoffer Bang og Lph Byg a/s, som opfører seniorboligerne i Ry. I fredags blev genbrugsfacaderne monteret og I kan se mere i det flotte opslag fra Tegnestuen Vandkunsten, som #VIGGO er rådgivere sammen med. PensionDanmark er bygherre og værdiprogrammet er støttet af Realdania By
Vi havde vores fotograf Anja forbi byggeriet i efteråret og byggepladsen får jo et helt kunstnerisk udtryk, når man fremkalder i sort/hvid📸🎬https://lnkd.in/dGdDnPt

Brandstation for syd

Østjyllands Brandvæsen har efter en udbudskonkurrence valgt Cubo som totalrådgiver og arkitekt til opgaven med at opføre Station Aarhus Syd, en ny 2.100 m2 topmoderne brandstation i Højbjerg. Det teknisk krævende projekt realiseres i samarbejde med Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S og vil med gennemtænkte løsninger i arkitektur, indretning og funktion skabe unikke rammer og et attraktivt arbejdsmiljø. Stationen forventes klar til ibrugtagning den 1. januar 2023.

Nyt sundheds- og beboerhus - en del af helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj

Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S er underrådgivere på konstruktionerne på opgaven, om færdigprojektering og opførelse af det nye sundhedshus og renovering af beboerhus i Toveshøj. Brabrand Boligforening står bag projektet, som vi har vundet sammen med Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S, PN Tømrer og Byggefirma A/S og Rubow Arkitekter A/S.

Du kan se mere om projektet under dette link.

Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S skal opføre ny magasinbygning i Rødekro

​Juni 2019. I et team med BASE Erhverv, Friis & Moltke Architects og Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniører skal vi opføre et magasin med tilhørende bevaringscenter og plads til at få børn og unge på besøg.

Magsinet hører under Museum Sønderjylland og har fået navnet "Dit Museum - Din Kulturarv" og skal huse de sønderjyske museers omkring 250.000 museumsgenstande, der i dag er spredt rundt på 60 lokationer under utidssvarende forhold.
Byggeriet bliver opført i oxyrød beton, og det samlede bruttoarel bliver på 6000 kvadratmeter.

Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S rådgiver på helhedsrenovering i Vollsmose

​Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S er rådgiver for Erik Arkitekter og FAB omkring helhedsrenovering af Fyrreparken i Vollsmose. Projektet på næsten en halv milliard kr. omfatter både genhusning og en gennemgribende renovering af 8 boligblokke med i alt 504 lejligheder samt udenoms arealer. Ønsket er at bremse ghettodannelse.

Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S en erfaren rådgiver

Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S har stor erfaring med helhedsplaner. Renoveringen af Rosenhøj i Aarhus, som forløb over 4 år blev præmieret med RENOVERS pris for Danmarks bedste almene renovering og har omfattet mange af de samme elementer, som i Fyrreparken.

Gennemgribende renovering

Renoveringen er gennemgribende, og der skal udføres partielle nedrivninger af etager og gennembrydninger af boligblokke. Der etableres sammenhængende lys igennem lejlighederne og adgangsvejene optimeres med elevatorer. Køkkener og badeværelser totalrenoveres mv.

Beboerinddragelse i alle faser

Beboerne har haft stor indflydelse på byggeriet fra starten. Helhedsplanen er godkendt af dem, og de inddrages i forbindelse med udformning af udenoms arealer, hvor renoveringen skal skabe et imødekommende og indbydende miljø omkring boligblokkene. De inddrages også i forbindelse med valg af materialer og fliser til køkkener og badeværelser, som giver et ejerskab til forandringen.

Vollsmose et prestigeprojekt

Vollsmose blev opført i slutningen af 1960’erne som et prestigeprojekt for montagebyggeri i den almennyttige sektor. Fyrreparken er den ene af 3 parker i området, som er karakteriseret ved flotte landskabskvaliteter med mosen, der ligger uberørt i midten og Odense Å og ådal, der tangerer Vollsmose mod øst og syd. Bygningsmæssigt har Vollsmose en høj arkitektonisk kvalitet med stramme linjer, der spiller op mod det store landskab. Der har været en tendens til ghettodannelse de senere år, som nu skal bremses.

Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S

Ceresbyen 75, 4. 8000 Århus C

Se adresse på kort

CVR-nummer: 10683106​

​Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S har rødder der går tilbage til ingeniør Viggo Madsen, der i 40´erne projekterede konstruktioner til især boligforeninger og erhvervsbyggerier.